Historische gegevens

Buitentemperatuur afgelopen week Luchtdruk afgelopen week
De buitentemperatuur wordt gemeten op een hoogte van 1,5 meter boven het aardoppervlak. De luchtdrukwaarde geeft de druk aan op een oppervlakte van 1 m2 en wordt in hectopascal gegeven, waarbij 1 hPa = 100 N/m2 (N=Newton).
Luchtvochtigheid afgelopen week Regen afgelopen week
De relatieve vochtigheid geeft aan hoeveel waterdamp de lucht bij de heersende temperatuur bevat, dus hoe vochtig het is. Een waarde van 100% wijst op een maximale hoeveelheid waterdamp: de lucht is dan verzadigd. Eén millimeter regen komt overeen met één liter water op een oppervlakte van één vierkante meter. Valt de neerslag in vaste vorm, bijvoorbeeld als sneeuw of ijzel, dan wordt de neerslag door een verwarmingselement in de regenmeter gesmolten.
Regenintensiteit afgelopen week Verdamping afgelopen week
De regenintensiteit, aangeduid in aantal mm/uur. De referentie gewasverdamping over een etmaalperiode wordt berekend op basis van de waarde gemiddelde etmaaltemperatuur (00 – 24 UTC) en de waarde van de etmaalsom globale straling (00 – 24 UTC).
Solar Radiation afgelopen week Zonne-energie afgelopen week
De hoeveelheid zonnestraling gemeten in W/m2 Zonne-energie gemeten in Langley (Ly). 1 Ly = ca. 11,622 watt-uur per vierkante meter.
Windsnelheid afgelopen week Hoogste windsnelheid afgelopen week
Verloop van de windsnelheid in km/uur Hoogste waargenomen windsnelheid in km/uur
Windrichting afgelopen week Zonnekracht afgelopen week
Windrichting in graden De zonkracht (UV-index) kan in ons land variëren van 0, wanneer er geen UV is tot 8 voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht.